ZONDAG 14 OKTOBER 2018
MLK. Lichtaart – Hand in Hand: 1-1

Na het nieuwe verlies van vorige week, was er vandaag weer werk aan de winkel voor Hand in Hand. Molenkring moest en zou de eerste ploeg worden die helemaal over de knie werd gelegd, met 3 punten tot gevolg.

De wedstrijd begon met licht overwicht van de thuisploeg, al bleven echte grote kansen uit. Hand in Hand speelde bij tijden goed mee, maar ook zij hadden het moeilijk om tot de 16 te geraken. Rond het halfuur lukte het dan toch. De eerste echte gevaarlijke prik werd meteen de goede. Jordi Ceusters zette zich sterk door op links en vond een vrijstaande Glenn Cavents voor doel, die zijn 4e van het seizoen binnen prikte. Jammer genoeg was het mooie liedje slechts van korte duur. Molenkring profiteerde van een iets te losse dekking en kon (te) gemakkelijk de bordjes weer gelijk hangen. Hand in Hand was even aangeslagen en zag de buren uit Molenkring meer en meer gevaarlijk worden, maar een 2e doelpunt voor rust bleef uit.

De rust had duidelijk deugd gedaan, want beide ploegen kwamen fris uit de kleedkamers. Het spelletje ging goed over en weer en de doelmannen kregen hun werk. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Hand in Hand meer en meer de wet te dicteren. Molenkring werd terug gedrongen tot hun eigen zestien, al bleef het wel gevaarlijk op de counter. Gelukkig voor de bezoekers stond goalie Pieter Faes sterk te keepen en was hij duidelijk niet van plan om zijn netten nogmaals te laten trillen. In het slot had topschutter Glenn Cavents de 1-2 nog aan de voet, maar zijn poging werd met een ultieme beenveeg van de lijn gekeerd. We keken de 3 punten meermaals in de ogen, maar een gelijkspel werd ons deel. Op naar volgende week. Wederom op zoek naar onze eerste driepunter!

ZONDAG 07 OKTOBER 2018
Hand in Hand – Rosselaar Hulsen: 1-2

Zondag bekampte Hand in Hand rechtstreekse concurrent Rosselaar Hulsen in ‘eigen’ huis. Na het gelijkspel vorige week tegen Sint Dimpna B hoopte de thuisploeg dat hun trein vertrokken was.

Hand in Hand startte scherp en begon met veel druk naar voor. Rosselaar moest ondergaan en kwam er slechts sporadisch uit. Op het halfuur werd de rood-blauwe inzet beloond, nadat Glenn Cavents en vrije trap van Bert Segers in doel devieerde. Jammer genoeg was de voorsprong slechts van korte duur. Na een mooie actie op de rechterkant hing Rosselaar de bordjes weer gelijk, al stonk de goal wel serieus naar buitenspel.

Het was duidelijk dat de bezoekers moed geput hadden uit de tegentreffer, want ook na de pauze drukte ze Hand in Hand meer en meer naar hun eigen doelmond. Rond het uur gebeurde dan ook het onvermijdelijke, met dank aan de scheidsrechter, die gehoor gaf aan het Rosselaars geclaim om een penalty. Onterecht, maar wel 1-2.

Hand in Hand had het moeilijk, al schudde nog wel een slotoffensief uit de mouw. Jammer genoeg miste dit de nodige overtuiging, waardoor een nieuw verlies zich opdrong. Te wisselvallig om aanspraak te maken op (veel) meer, maar dit Rosselaar was zeker te pakken. Op naar volgende week, waar Molenkring staat te wachten. Dit zal echter wel zonder Dennis Meeuwes zijn. Die pakte zondag zijn 3e geel en is geschorst tegen zijn ex-ploeg.

ZATERDAG 29 SEPTEMBER 2018
SAV St. Dimpna – Hand in Hand: 0 -0

Eerst en vooral wonnen onze beide jeugdploegen hun wedstrijd. De U12 won met overduidelijke 1-7 cijfers op het veld van Oosthoven. De jongens van de U15 wonnen voor het eerst dit seizoen, met 2-5 tegen Kasterlee. Proficiat!

Ook onze eerste ploeg kon eindelijk de nul van het bord vegen. Na een karaktervolle partij, met veel gebikkel en duelkracht, bleven de bordjes op het einde van de match ongewijzigd. Een scoreloos gelijkspel, maar wel eindelijk dat eerste punt.

Weekenden als dat smaken naar meer!
#wearehih

ZONDAG 16 SEPTEMBER 2018
Mol Ezaart – Hand in Hand: 5-1

Na een degelijke partij verloor Hand in Hand ook hun 4e wedstrijd van het seizoen. De bezoekers begonnen goed in blok, al hadden ze het moeilijk om het aanvallende compartiment te bereiken. Het spel was regelmatig voor de Hand in Hand, maar het was Mol Ezaart dat het eerst kon scoren. Hand in Hand bleef degelijk voetballen en leek met het kleinste verschil de rust in te gaan , maar op de counter kon Mol Ezaart, uit het niets, toch nog twee keer scoren.

Ondanks het kwartier pauze had Hand in Hand de domper van voor rust duidelijk nog niet verteerd. Mol Ezaart moest zelfs niet te veel energie verspillen om de 4-0 en 5-0 al snel op het bord te zetten. Het was welletjes geweest en Hand in Hand veranderde van systeem. Dit loonde zowaar en diepe spits Glenn Cavents kon na een heerlijke assist van Dries Luyten de 5-1 op het bord zetten. Ook na het doelpunt kwamen er nog ettelijke kansen om de achterstand te doen slinken, maar tevergeefs.

Desondanks de zware cijfers waren er toch best wat positieve punten op te merken. Dit moet worden meegenomen naar volgende week, waar rechtstreekste concurrent Wechelderzande staat te wachten.